Треньорската комисия проведе първи семинар с тема психология

Треньорската комисия проведе първи семинар с тема психология
20-04-2021 14:35

Треньорската комисия проведе първи семинар с тема психология. Заради ограниченията от Ковид-19, лекцията, която психологът Румен Колев изнесе в зала „Триадица“, не бе задължителна за присъствие, а само пожелателна.

„С част от българските треньори по баскетбол проведохме   семинар на тема "Психология и баскетбол". Лектор ни беше Румен Колев. Лично аз съм много впечатлен. Въпреки огромния ми опит научих много нови неща. Младите треньори останаха повече от доволни. За пръв път имахме такова занимание. Завършило с дълга дискусия. Ползата е несъмнена“, коментира след семинара треньорът на мъжкия национален отбор и заместник-председател на Треньорската комисия към БФБаскетбол Росен Барчовски.

Румен Колев e психолог с 5-годишен опит като управител на социална услуга за хора с тежки психични проблеми и 7-годишен опит в работа с деца и подрастващи от рискови групи. Притежава тесни интереси в спортната психология, като работи индивидуално и групово със спортисти и отбори.

Води тренинг-семинари на деца и младежи, учители, държавни и корпоративни служители, както и деятели в спорта по теми в сферата на психологията. Негов проект за реформа в психично-здравна система е класиран на второ място в Европа в конкурс на Европейската комисия. Докторант по педагогическа и възрастова психология и основател на Фондация „Булгари“.

Гледайте пълен запис на лекцията „Психология и баскетбол“