„Атаката печели мачове, защитата печели титли“ - защитата е главният герой в новото видео на ucha.se

„Атаката печели мачове, защитата печели титли“ - защитата е главният герой в новото видео на ucha.se
27-01-2021 17:42

Една стара баскетболна мъдрост гласи „Атаката печели мачове, защитата печели титли“. Вече малцина помнят кой пръв го е казал, но всеки треньор го знае и това се е превърнало в мото на всеки успешен отбор. Великият Боб Найт допълва: „Добрият баскетбол винаги започва с добра защита“.

Именно защитата е във фокуса на петото поредно видео, което най-награждаваният образователен сайт в страната Ucha.se и Българската федерация по баскетбол заснеха. Продукцията е част от един от проектите на родната централа за популяризирането на играта заедно със световната федерация ФИБА.

 

Талантите Иван Соколов, Янислав Димитров, Ясен Яков, Данило Мочалов и Дамян Михайлов от Спортни таланти и Лили Танчева, Нели Николова, Елена Георгиева, Ели Недева и Катрин Радославова от Славия с треньори съответно Васил Христов (момчета) и Гергана Славчева-Симеонов (момичета) представиха в новото видео от поредицата още няколко основни елемента от баскетболната игра. Те представят защитния стоеж, защитното приплъзване, защита на играч без топка, а също играта двама на двама.


">

Вижте още: Спиране, тръгване, баскетболен стоеж и стрелба – на тези елементи можете да се научите, ако гледате това видео!


">


Учете фундаментите на баскетбола с нашите малки герои!

">


В края на септември миналата година беше публикувано Първото баскетболно видео в Ucha.se, което запозна българските ученици с основните причини да практикуват популярната игра. През октомври в мрежата се завъртя и втората анимация за Правилата на баскетболната игра.

">

">

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1. до 12. клас на разбираем и интересен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта на Уча.се и социалните мрежи на платформата баскетболните видеа да достигнат до над 900 000 регистрирани ученици, родители и учители, и още хиляди хора в страната.