Спри, тръгни, стреляй с четвърта серия от Баскетболната игра в Ucha.se

Спри, тръгни, стреляй с четвърта серия от Баскетболната игра в Ucha.se
13-01-2021 09:08
Какво носи най-голяма радост на играчи и фенове в баскетбола? Точките и кошовете, разбира се!

Именно стрелбата е във фокуса на четвъртото видео, което най-награждаваният образователен сайт в страната Ucha.se и Българската федерация по баскетбол заснеха. Видеото е част от един от проектите на родната централа за популяризирането на играта заедно със световната федерация ФИБА.

Талантите Иван Соколов, Янислав Димитров, Ясен Яков, Данило Мочалов и Дамян Михайлов от Спортни таланти и Лили Танчева, Нели Николова, Елена Георгиева, Ели Недева и Катрин Радославова от Славия с треньори съответно Васил Христов (момчета) и Гергана Славчева-Симеонов (момичета) представиха в чеътвъртото видео от поредицата няколко основни елемента от баскетболната игра. Спиране, тръгване, баскетболен стоеж и стрелба – на тези елементи можете да се научите, ако гледате това видео!Учете фундаментите на баскетбола с нашите малки герои!В края на септември миналата година беше публикувано Първото баскетболно видео в Ucha.se, което запозна българските ученици с основните причини да практикуват популярната игра. През октомври в мрежата се завъртя и втората анимация за Правилата на баскетболната игра.

">Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1. до 12. клас на разбираем и интересен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта на Уча.се и социалните мрежи на платформата баскетболните видеа да достигнат до над 900 000 регистрирани ученици, родители и учители, и още хиляди хора в страната.