Първото баскетболно видео на сайта Ucha.se излезе днес

Първото баскетболно видео на сайта Ucha.se излезе днес
26-09-2020 11:00

Първото видео от баскетболната поредица, която най-награждаваният образователен сайт в страната Ucha.se подготвя, беше публикувано днес в безплатната секция „Ценно и интересно“ на платформата.

 

Проектът включва шест видеа, които се изработват по заявка на Българската федерация по баскетбол и с проектно финансиране от ФИБА Европа. Целта на инициативата е популяризиране на баскетбола сред учащите в България, чрез разработване и предоставяне онлайн за безплатно ползване на видео уроци за практикуването на популярния спорт.

 

„Първото видео от баскетболната поредица, което нашите партньори от Ucha.se разработиха, е демонстрация на изключителен професионализъм. То дава пълна представа на зрителите за всички предимства от практикуването на баскетбол. Безплатните видео уроци ще дадат възможност на много деца и младежи да тренират, дори когато нямат възможност да работят с квалифицирани специалисти. Същевременно чрез този инструмент баскетболът ще ангажира много по-лесно своята целева аудитория“, коментира Виктор Кирков, и.д. изпълнителен директор на баскетболната федерация, който е идеолог на партньорството с Ucha.se.

 

От първото баскетболно видео на сайта Ucha.se учениците ще се запознаят с основните причини да играят баскетбол. Те могат да разберат как практикуването на този спорт влияе върху физическото развитие на децата и какви важни житейски умения възпитава в тях. От видеото става ясно още, че играчите имат голяма свобода на избор за мястото и начина, по който да упражняват баскетбол. „Най-голямата причина да тренираш баскетбол обаче е и най-простата – играй го, защото е забавно. Баскетболът е джентълменска игра. Развива сила и умения, кара те да се подобряваш, но чисто и просто е супер приятен за игра и те кара да се чувстваш добре“, се казва във видеото.

 

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1. до 12. клас на разбираем и интересен език, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта на Уча.се и социалните мрежи на платформата видеото да достигне до над 900 000 регистрирани ученици, родители и учители, и още хиляди хора в страната.

 

В близките седмици в безплатната секция на Ucha.se ще бъде качено и второто баскетболно видео, в което са обяснени правилата на популярния спорт.