Правилник с нови промени и допълнителна информация за провеждане на изпити

Правилник с нови промени и допълнителна информация за провеждане на изпити
03-09-2020 21:37

Уважаеми колеги,

 

В секцията материали, както и на официалната страница на БФБ и в самият курс, може да намерите най-новите преведени състезателни правила по баскетбол на български език.

 

Използвам възможността да Ви информирам, че курса за предсезонна подготовка за съдии е пуснат вече целият и можете да завършите работата по него с финалният тест, който при успешно решаване ще Ви се счита за успешно преминат лицензионен теоретичен изпит за сезон 2020-2021.

 

- за НБЛ е не повече от 5 грешни отговора

- за А групи (мъже и жени) е не повече от 6 грешни отговора

- за подрастващи е не повече от 7 грешни отговора

 

За първа година ще имате втора възможност за поправка, ако не успеете да преминете необходимия брой верни отговори от първия път.

 

Веднага след завършване на финалния тест ще имате възможност да видите резултата си, както и отговорите на въпросите и къде можете да направите справка от Състезателния правилник по баскетбол (СПБ). 

Възможно е да има допусната грешка при преноса на данни, за което моля да ни извините предварително.

Ако откриете някъде грешка, моля да ме информирате. Грешката ще Ви се зачете за верен отговор.

 

Лицензионния курс за сезон 2020-2021 за Дежурни представители ще бъде отворен от 10 до 20 септември. Той ще съдържа освен въпросите по правилознание и допълнително въпроси от наредбите за подрастващи, А група и НБЛ. Финалният тест ще се състои от 30 въпроса, който при успешно решаване ще Ви се счита за успешно преминат лицензионен теоретичен изпит за сезон 2020-2021.

Курсът ще бъде достъпен като кликнете с десния бутон на мишката върху линка и го отворите в нов прозорец https://elearning.basketball.bg/adls.php . Трябва да влезете с Вашият профил като кликнете на човечето горе в дясно на екрана.

 

- за НБЛ е не повече от 6 грешни отговора

- за А групи (мъже и жени) е не повече от 7 грешни отговора

- за подрастващи е не повече от 9 грешни отговора

 

Лицензионния курс за сезон 2020-2021 за секретари ще бъде отворен от 15 до 25 септември. Той ще съдържа основно въпроси по правилознание. Финалният тест ще се състои от 25 въпроса, който при успешно решаване ще Ви се счита за успешно преминат лицензионен теоретичен изпит за сезон 2020-2021.

 

- за НБЛ е не повече от 5 грешни отговора

- за А групи (мъже и жени) е не повече от 6 грешни отговора

- за подрастващи е не повече от 8 грешни отговора

 


Лицензионния курс за дежурни представители и секретари ще бъде пуснат на тези, които са заплатили лицензионна такса за сезон 2020-2021г.