Давидов събра за едномесечен лагер 13 юноши от столичните клубове

Давидов събра за едномесечен лагер 13 юноши от столичните клубове
10-06-2020 11:19

Въпреки отмяната на Европейските първенства за подрастващи това лято, БФБаскетбол ще продължи работата с националните отбори.

 

Първи лагер с група от проекто национали от столичните клубове и чужбина започна селекционерът на юношеския национален отбор Георги Давидов. Наставникът на „А1 Академик“  и помощникът му Веселин Веселинов събраха група от 13 момчета, родени през 2002 г., за едномесечен камп в София. Те ще водят специализиран тренировъчен процес от 10 юни до 10 юли в зала „Триадица“, като са предвидени по 4 двучасови тренировки седмично. В заниманията в ролята на консултант ще се включи и селекционерът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски.

 

Основната цел на лагера е допълнителна работа на играчите извън клубовете, в оптимално силна конкуренция. Момчетата ще могат да участват и в заниманията на клубните си отбори. За едномесечния период треньорският щаб си е поставил за цел развитието на физически качества; технико-тактически качества и групови и отборни тактически принципи и идеи.

 

Ето и кои играчи е извикал Давидов за лагера в София:

 

Емил Стоилов – Испания

Веселин Господинов – Италия

Александър Витанов – Италия

Мартин Тодоров – Шампион 2006

Андрей Дюлгеру – Левски

Константин Паисиев – Шампион 2006

Виктор Германов – Левски

Павел Теофилов – БУБА баскетбол

Димитър Генов – ЦСКА

Лъчезар Тошков – БУБА баскетбол

Виктор Маргаритов – ЦСКА

Константин Тошков – БУБА

Иван Павлов – Левски