Треньори на Реал, Валенсия и Клуж ще изнесат лекции на треньорски семинар в София

Треньори на Реал, Валенсия и Клуж ще изнесат лекции на треньорски семинар в София
08-03-2020 08:00

Треньори на Реал, Валенсия и Клуж ще изнесат лекции на треньорски семинар в София. Това ще стане на 14 март в зала „Свети Георги“. Семинарът е със статут на Национален и е за всички треньори в България, които работят с подрастващи. Присъствието е задължително.

Семинарът ще започне в 9:00 ч. и ще продължи до 12 ч.

 

Треньорският семинар е организиран от БК Буба Баскетбол и Българската федерация по баскетбол, с подкрепата на Еврохолд, като част от Международния баскетболен турнир София Къп 2020.

 

Лектори:


Хорхе Манзано – Реал Мадрид U14

Хорхе Манзано работи в школата на Реал Мадрид от три години, преди това 10 години е работил с подрастващи в клубовете от АСВ. Двукратен шампион на Испания с U14 и U16. Индивидуален треньор за професионални баскетболисти.

Тема: Развитие на отборна защита при подрастващите U14/U16


Пабло Перес Блат – Валенсия U17

Пабло Перес Блат е експерт с високи постижения в баскетбола. Магистър по спортен мениджмънт. Треньор в различни възрастова групи във Валенсия. Треньор в Аликанте и Патерна.

Тема: Методика на тренировката в БК Валенсия


Милорад Перович – Клуж Напока U17

Милорад Перович е бил старши треньор на елитните румънски отбори Рапид Букурещ, Стяуа Букурещ, Тимишоара, Медияш и Клуж-Напока. Помощник-треньор в националния отбор на Румъния на Евробаскет 2017.

Тема: Изграждане на способности за взимане на решения в нападение от млади играчи.